Banyistes de Calella i Tamariu protesten perquè els han reduït la zona de bany

Les barques han guanyat espai, el que suposa "un increment de la perillositat"

16.07.2017 | 18:30
Banyistes de Calella i Tamariu protesten perquè els han reduït la zona de bany

Una cinquantena de banyistes han protestat aquest diumenge a la Platja del Canadell, de Calella de Palafrugell (Baix Empordà). El motiu és que no estan d'acord amb la decisió presa per Capitania Marítima de retallar la zona destinada al bany, especialment la que toca amb les roques i que és una de les més freqüentades, sobretot pels nens. Des de l'Associació Amics i Veins de Calella (AVAC) asseguren que la decisió suposa un "increment important" de la perillositat, ja que permet que les embarcacions accedeixin a una zona on s'ajunten molts banyistes. El president de l'entitat, Francesc Vaqué, lamenta que no se'ls tingui en compte a l'hora de decidir. "Què saben a Madrid de les cales de la Costa Brava. Han de deixar-ho tal i com estava fina ara", ha etzibat Vaqué.

Equipats amb xiulets una cinquantena de veïns de Calella de Palafrugell han protestat a la Platja del Canadell contra Capitania Marítima per haver retallat la zona de bany, en favor de les barques. La concentració ha agafat per sorpresa els centenars de banyistes que estiuegen en aquesta zona de la Costa Brava i que, majoritàriament, han donat suport a les demandes dels veïns. La problemàtica arrenca a partir de la decisió del govern de l'Estat de limitar la zona de bany propera a les roques de dues cales de Calella de Palafrugell a Tamariu.

La limitació afecta un dels punts més neuràlgics de la Platja del Canadell, el Salt de la Trona. El president de l'AVAC, Francesc Vaqué, recorda que "tots hem saltat i ho hem fet amb total seguretat", ja que la zona estava delimitada per unes boies, que ara ja no hi són.

"Els nens salten, no saben si està protegida la zona amb boies, són nens", ressalta Vaqué que exigeix que Capitania Marítima reconsideri la decisió de permetre que les barques puguin circular per aquesta zona. "Els patrons entren espantats perquè no saben si hi ha algú a sota l'aigua", destaca.

Entre els concentrats hi havia veïns grans i petits. La Carme assegura que porta 40 anys banyant-se a la Platja del Canadell i mai hi ha hagut cap problema. "Per què es canvia una normativa quan no ha passat mai res?", es pregunta.

Boies sense cordes

Un altre motiu de protesta és que les boies que ha col·locat Capitania Marítima per delimitar la nova zona de bany, no estan lligades amb cordes entre elles. Vaqué explica que això perjudica especialment la gent gran que les utilitzava per subjectar-se mentre es banyaven.

Les noves boies no estan unides entre elles i a més estan "molt més lluny" d'una a l'altra, un fet que, segons el president de l'AVAC, pot produir confusions entre banyistes que no saben quan creuen la zona delimitada al bany.

Reunions amb la Generalitat i l'ajuntament

La protesta ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Palafrugell que considera que la decisió "és un error" i demana que es torni a la normativa que hi havia fins ara. L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, lamenta que s'hagi modificat una normativa que "funcionava perfectament". "Nosaltres som partidaris de no tocar allò que va bé", ha reblat.

Piferrer també ha confirmat que en les properes setmanes es reuniran amb el departament de Territori i Sostenibilitat per tractar la problemàtica. "El conseller Rull ens ha dit que des de la Generalitat també hi tenen alguna cosa a dir i ara toca reunir-nos", ha conclòs el batlle.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Inauguren l´Espai Sant Sebastià de la Guarda a la muntanya de Llafranc

Inauguren l´Espai Sant Sebastià de la Guarda a la muntanya de Llafranc

El Port de Barcelona ha cedit l'espai en concessió a l'Ajuntament de Palafrugell per un termini de...

La CUP de Palamós convoca un acte de rebuig al polígon de la Pietat

Hi prendran part l'advocada Montserrat Vinyets, el diputat Benet Salellas i el regidor local Joan...

Els mossos comissen 445 plantes de marihuana a dues cases bisbalenques

Els mossos comissen 445 plantes de marihuana a dues cases bisbalenques

Les queixes veïnals per l'olor de les plantes va posar en alerta els cossos policials, que van...

El servei de protocol de la 50a Cantada d´Havaneres rep un guardó

El servei de protocol de la 50a Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell serà...

Desapareix l´excés de concentració de contaminants a l´aigua de la Bisbal

Desapareix l´excés de concentració de contaminants a l´aigua de la Bisbal

L'aigua dels pous que abasteixen la Bisbal d'Empordà i Forallac ja no presenten excés de...

Enllaços recomanats: Premis cinema